TV PROGRAMMA 'Brieven Boven Water'

Het KRO TV programma 'Brieven Boven Water' is bedacht door Amsing Concepten.

Zo'n 29 jaar geleden werden bij puur toeval 37.000 ongeopende, nooit aangekomen brieven ontdekt. De brieven overleefden wonderbaarlijk genoeg een periode van 300 jaar stof, vocht, brand, zand en muizen. Ze werden ooit geschreven door werknemers van de VOC en WIC. Vanuit de handelsposten waar zij werkten schreven zij zeer persoonlijke brieven naar een vader, moeder, vrouw of kinderen. De schepen die ook de post naar Nederland vervoerden werden echter regelmatig gekaapt door de Engelsen. Via o.a. de London Towers kwamen de brieven na al die tijd uiteindelijk in The National Archives in Londen boven water. Presentator Derk Bolt gaat op zoek naar de nazaten van de briefschrijvers en geeft de kijker daarmee een bijzondere kijk op de inhoud van de brieven. Daarmee komt een spannend jongensboek, écht gebeurd, na 300 jaar weer tot leven!

Frans Amsing 'verkocht' het concept aan de KRO, bereidde de productie van het programma voor en uiteindelijk werd het idee na bijna twee jaar samen met Tetteroo Media uit Naaldwijk inhoudelijk vormgegeven. Tetteroo Media maakte er met zeer veel gevoel voor beleving een waar 'kijkgenot' van!

Tweehonderd jaar oude portefeuille van Jan Bekker Teerlinck met zeldzame zaden die tot grote verbazing van de Millenium Seed Bank alsnog ontkiemden. Jan's nazaat bleek een tuincentrum in Tiel te runnen!
vorige  volgende
 
projecten
profiel
contact